vrijdag 1 augustus 2008

Wie zijn wij?

Het hebben van een werkvergunnning, een social security nummer en een goede ziektenkostenverzekering zijn noodzakelijke ingredienten van onze nieuwe identiteit. Het is echter niets vergeleken bij het vergaren, of liever verkiezen, van de mogelijke ingredienten. De eerste problemen begonnen al gisteren in de Safeways: 1 soort melk meer dan in Nederland. Geen 3 (mager, halfvol en vol) maar 4 (0% vet, 1%vet, 2%vet of 3%vet). Na 10 minuten staren, labels lezen en wikken en wegen, besluit ik dat dit te gek is, en doe een wilde greep. Uiteindelijk, als we de kar legen bij de kassa, blijkt dat zowel Alexander als ik een behoudende keuze hebben gemaakt en ons vastgehouden hebben aan het predicaat "organic" en een minimale toevoeging van suiker, zout en smaakversterker.

Na melk volgen huizen (morgen de auto, overmorgen de school, overovermorgen nieuwe sokken voor Jakob). In de ochtend richting Parkview, waar een bungalow op ons wacht ("Wow what a gem!"). De buurt, die in de buurt van de universiteit ligt, maar aan de andere kant van de Sasketchwan, is mooi. Groen, rustig met ruime bungalow-stijl huizen en ruime wegen. Het huis ligt recht tegenover een grote basisschool, en een grote speeltuin is in aanbouw. Het huis zelf is echter, eerlijk toegegeven, allesbehalve een gem. De indeling onhandig, vieze vlekken op het tapijt in de kinderkamer ("Is hier een moord gepleegd?"), een hot tub in de tuin die eigenlijk niet zo heet wordt, een "developed basement" dat Fritzl toch echt beter voor elkaar had, en een oude rooklucht ("they were supposed to be non-smokers ..."). De eigenaar hoopt voor zijn vertrek naar de Olympische Spelen in China, waar hij bij het hardlopen gokt op een plaats bij de eerste 10, de zaak rond te krijgen, maar niet met ons!

Bij de Rogers een nieuwe sim-kaart voor Alexander's mobiel, zodat we, al bellend, nieuwe afspraken kunnen maken.

In de middag naar het zuidzuidwesten van de stad waar we een volgend huis bekijken in de wijk Riverbend. Volstrekt tegenovergesteld. Het huis is enorm, licht, keurig met wel 3 badkamers, boven aangrenzende slaapkamers voor iedereen, een werkkamer en een riant gastenverblijf. In de omgeving missen de oude grote bomen van het "centrum"; het is een soort Vinex locatie, maar misschien is dat juist wat we nu moeten hebben. De droom van het oudere grote huis in perfecte staat in het centrum met grote tuin omgeven door wilde natuur moet ik ook hier opgeven, maar misschien is dat, gegeven het aantal bijvoeglijke naamwoorden en bijvoeglijke bepalingen, ook niet zo raar. Wie wij zijn? Een paar communicerende vaten vol tegenstrijdigheden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten