zondag 13 september 2009

Het tweede jaar


Rebecca heeft toch iets overgehouden aan Linda & Lisa want ze blijkt nog wat rabarbertaal (= gebarentaal) te kunnen. Rabarbertaal is heel handig als je met opa en oma wilt skypen en het geluid doet het niet. Dat je "Ik zie een olifant" kunt rabarberen, bijvoorbeeld. Maar laten we het hoofdstuk Linda & Lisa afsluiten, en even kort de hoogtepunten samenvatten van deze eerste echte bijna volledige school- en werkweek van ons tweede jaar hier.
  • Bij Jakob rolt het lekker door, nu in grade 4. Hij was blij zijn vriendjes weer te herkennen, een paar dominante grote jongens bleken naar een andere klas geplaatst, en bij het zien van zijn juf, de onovertroffen Miss D, was hij haar bijna om de hals gevlogen. Trouw heeft hij iedere dag 20 minuten of in Nederlands of in Engels gelezen, met de boeken van Geronimo Stilton als favoriet, en flink aan de apergio's gesleuteld. Op vrijdagavond weer Chessnuts, en vandaag weer een toernooi. Na de reeks van overwinningen, grotendeels omdat hij onder zijn kunnen moest beginnen, moet Jakob nu doorbijten. Vandaag was hij de perfecte, goedgemutste verliezer. Wij zijn trots!
  • Rebecca heeft deze week leren bidden (Ehhm ... Father .... ehmmm Son and the Holding Spirit - en nu die tekst nog zien te synchroniseren met het slaan van een kruisje) en we hebben een hele mooie kruip-door-sluip-door route gevonden naar haar school. Eerst hier links de backalley uit, dan snel de backalley aan de overkant induiken. Dat is een mooie, met zand en stenen en veel oude matrassen, scheefhangende kasten en drogende uien aan wasrekken. En dan kruipen we door het gat in het hek van het grasveld rondom de school. Zij gaat binnenkort weer verder met het dansen, een groepje hoger, en hoewel ze 2 cm te kort is, mag ze beginnen met zwemlessen.
  • Alexander heeft deze week het hoofdstuk "gescheurde enkelband" afgesloten, 40 minuten gejogd, en, tot het grote plezier van ons allemaal, zijn fluittechniek verbeterd. Daarnaast op heldhaftige wijze de problemen met de accu verholpen.
  • Ik heb me ingericht in mijn nieuwe werkkamer op de 4de verdieping. Het departement floreert, en ten gevolge van de aanwas van nieuwe PhD's ben ik van de PhD verdieping naar de staff verdieping verplaatst. Dat is het handige van een postdoc; die past overal.
  • Landlady L. heeft, na zich eerst te hebben afgemeld vanwege een hangover, het trapje voor het huis geverfd (ze is net terug van een vakantie op Vancouver Island waar ze een surfbord tegen het hoofd kreeg).
  • Het was de week van de onverwachte donaties. Bij de supermarkt kregen we een doos met 100 (!!!!) stuks kinderijsjes. En bij het schaken een tas met groenten-uit-eigen-tuin die maar niet op gingen.
  • Vandaag hebben we ons, voor het tweede jaar, aangemeld als lid van de Queen Alexandra community league. Dat gaf ons de kans om eindelijk weer in de heropende Scona Pool te duiken en eindelijk toch die hotdog van Fat Franks, vorige week misgelopen, naar binnen te slaan. Verder hebben we ons met wat extra uitrusting, snowboots enzovoorts, voorbereid, ondanks de temperatuur van 30 graden. Ook alweer een slee schoongemaakt. Soms voelen we het in de onderbuik kriebelen, een soort opkomende spanning, want overmijdelijk komt ze weer .... en staat ze op een dag voor de deur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten