zondag 3 juli 2011

Ketchikan rain III (from Tongass Highway north to south, and back)

Er zitten vochtvlekken achter de lens van de camera, en A. - ongelukkig hiermee - probeert in Ketchikan een fotoshop te vinden. De yellow pages sturen ons naar de mall, en in de mall stuurt men ons naar een plek die niet door ons verder geidentificeerd kan worden en bovendien is het inmiddels zaterdag na 3 en zijn alle shoppies sowieso dicht omdat er geen cruiseship meer in de haven aanlegt. We besluiten de berg bij Ketchikan op te lopen, op zoek naar een beer. Net als we de auto parkeren, stort de regen met bakken de hemel uit. We wachten even en hijsen ons dan in regenpak. Het wordt een leuke tochtje, heerlijk rustig, zonder beren en zonder pauzes voor fotoshoots. Aan het einde van de middag thuisgekomen, blijkt de tijd zoals zo vaak, weer wonderen gedaan te hebben, want het fototoestel doet het weer.

Er is hier 1 weg, de Tongass highway, en op de volgende dag, bemensd met camera, rijden we die van noord naar zuid. Aan de noordkant wandelen we door het Tongass forest, en kijken naar het water.

Richting zuid komen we door Ketchikan. Hier zijn de voorbereidingen voor het feest van het jaar, de 4th of July, aan de gang.

Op de een of andere manier doet Ketchikan ons aan een niet nader te benoemen stad in het voormalige oostblok denken.

Stoplichten zijn er niet in Ketchikan. Als de boten in de haven liggen, trekken de verkeersregelaars hun regenpak aan en pakken hun stopbord uit de hoek. Nu wordt het namelijk druk met bussen die de Tongass highway van noord naar zuid en van zuid naar noord rijden.

En op gezette tijden springt men uit de bus, zuidwester over de ogen getrokken, paraplu paraat, en vormt men, de ruggen aaneen, een muur van klikkende en flitsende camera's.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten