maandag 10 november 2008

8


Precies 8 jaar geleden is Jakob in de vroege ochtend van de 10de november op 9 hoog te Utrecht NNW geboren. Op zo'n dag als vandaag denk ik daar weer eens aan. Het was een mooie ochtend met rondjagende wolken. Dat soort dingen konden we heel goed zien op 9 hoog met aan alle kanten immense ramen. Het was een heel gepuzzel om die eerste (katoenen!) luier om te knopen, en een avontuur om met de "Mercedes onder de Wandelwagens" (aldus mijn vader) in de trein naar de Lage Vuursche te rijden en daar over de boomwortels te racen. De wandelwagens uit de late jaren 60 hadden mooie grote wielen maar waren nog niet zo goed geveerd als de buggaboos tegenwoordig. Favoriete lied: Auf der Schwaebsche Eisenbahn (troelatroelatroelala).


Jakob op weg naar de 4, op de terugweg van Terschelling naar Utrecht, na een hele mooie nazomervakantie met zelfgeraapte oesters, Jakob's eerste gevechten (en die van oma Duitsland) op een zijwieltjesloos fietsje en urenlang grassprietjes knippen. Dit was ook het jaar van de eerste tekenen van de grote schaakliefde. Inmiddels waren we afgezakt naar de 2de verdieping van de JvR Utrecht ZO.


En vandaag is Jakob 8 geworden. Locatie Edmonton ZW, begane grond. De derde fiets en de derde taal. Zie ook de kwasizelfgebakken brownies met de mix van Betty Crocker, eroverheen een dikke laag frosting en 8 kaarsjes. Het cadeau was een heel groot houten kasteel, met ophaalbrug, en een playmobildraak. Paps heeft met koplamp op buiten nog een paar bisonburgers op de gril gegooid.

3 opmerkingen:

  1. Gefeliciteerd Jakob!

    (niet Marian-je-tante, maar Marian-die-vage-collega-van-mamma-die-je-ooit-1-keer-in-het-pch-hebt-gezien)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En ook van tante, veels te laat (maar met excuus dat ik in een ver land zat waar ze een rare taal spraken en waar computers nog niet uitgevonden zijn, Duitsland heet het daar, Berlijn het dorpje waar we in een boomhut sliepen)
    Gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. van harte hiephiephoera! (en nu maar hopen dat het tijdsverschil in mijn voordeel werkt)

    BeantwoordenVerwijderen